EL MUSEU

cropped-imatge-meam1.jpg

Sala Expositiva Planta Noble

DESCOBREIX QUE UNA ALTRA EXPERIÈNCIA MUSEÍSTICA ÉS POSSIBLE

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), inaugurat al juny del 2011, està situat al Palau Gomis, un bell edifici del segle XVIII del barri del Born, al cor de la ciutat de Barcelona. Des de la seva obertura, s’ha dedicat a la difusió de l’art contemporani a través d’una sorprenent col·lecció de pintures i escultures d’artistes del segle XXI procedents de tot el món que s’han mantingut fidels a la figuració i al realisme, tret que trenca amb la visió de l’art actual i fa que la col·lecció captivi fàcilment el públic de totes les edats.

El propòsit fonamental del MEAM és apropar l’art a la ciutadania i l’atractiu de la col·lecció ens ha situat en la cinquena posició d’entre els museus més visitats durant la Nit dels Museus del 2014. Amb aquesta fita, oferim als alumnes, des de l’etapa infantil fins a batxillerat, una experiència museística original en un espai únic.

Saló Noble Palau Gomis

Saló Noble Palau Gomis

El MEAM és un model atípic de museu que destaca per la seva proximitat amb el públic, per aquest motiu no posem barreres entre les obres i els visitants. Els alumnes es poden apropar a l’obra, sense por, la poden fotografiar i, fins i tot, la poden arribar a tocar amb delicadesa per poder apreciar, en el cas de l’escultura, la textura i les característiques del material amb què s’ha elaborat. Volem fer del nostre museu la pròpia aula d’aprenentatge, per això en les nostres activitats es fomenta la interacció de l’alumnat tant amb les obres com amb l’espai, ja que els tallers de producció plàstica també tenen lloc a la Sala Noble del palau.

El nostre servei educatiu ha dissenyat per aquest curs 2014-2015 un nou projecte pedagògic que té en compte les competències i objectius curriculars dels diferents cursos d’infantil i primària en el desenvolupament d’activitats lúdiques i didàctiques, mentre que, per als alumnes de secundària i batxillerat, ofereix una interessant connexió de l’art contemporani amb la tradició i una singular panoràmica de l’entorn urbanístic del Palau Gomis.

Aposta per un projecte diferent: vine amb els alumnes al museu i deixeu-vos fascinar per la millor col·lecció d’art figuratiu i el seu entorn. Esperem que ens doneu un vot de confiança per ajudar-nos a créixer. Benvinguts al MEAM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s