La seva mirada és la protagonista

Volem crear un enllaç més estret entre les escoles i el museu i hem ideat un projecte, dirigit als alumnes de cicle superior de Primària, per tal de fer visible la seva mirada sobre l’art figuratiu contemporani.

Participa en el C A L I D O S C O P I.

E L   P R O J E C T E

imatge-projecte-calidoscopi2

La creativitat, aquella habilitat que d’adults tots busquem potenciar, aquella que ens durà a la innovació, a la connexió d’idees i a l’èxit, es troba en la seva màxima expansió durant la infantesa.

L’esperit creatiu actua quan es potencia la confiança, quan no hi ha jutges ni barreres o respostes incorrectes, quan es pot fer una observació precisa i lliure.

Seguint aquests principis, el projecte “Calidoscopi“ vol mostrar com n’és d’única la creativitat dels nens, també en la mirada. Volem mostrar com pot enllaçar múltiples idees i obrir nous camins en la relació entres els objectes per construir un discurs nou que val la pena atendre.

Volem que siguin els protagonistes d’oferir un recorregut pel museu que tots puguem gaudir i del qual tots en puguem treure algun profit. Per als adults, serà com col·locar-se unes ulleres que els facin retrocedir en el temps per retrobar-se amb la frescor i l’originalitat que havien perdut. Per un altre cantó, els nens perceben que la seva mirada és apreciada i valorada, fet que acaba potenciant la seva autoconfiança i perden la por a ser original.

M E T O D O L O G I A

Aquest projecte requereix la participació dels alumnes des de l’escola i al mateix museu.

Es plantegen una sèrie de preguntes, activitats i jocs als alumnes, distribuïts per equips, en relació a unes obres en concret de la col·lecció permanent o de l’exposició temporal en curs.

El resultat de totes les activitats realitzades, tant a l’escola com al museu, donaria forma a un conjunt de textos o gravacions de veu que es disposarien al mateix MEAM, en cartel·les al costat de l’obra exposada, ja sigui en format tradicional o en format de codi QR per tal que es pugui llegir a través de qualsevol dispositiu. Aquest recorregut es mostrarà durant un temps determinat.

Participar en aquest projecte té el mateix preu que qualsevol de les activitats educatives de les etapes d’infantil i primària que oferim des del museu. El preu per alumne és de: 3€

Recordem que aquest projecte està destinat a alumnes d’últim curs de primària.

Per a més informació, contacta amb nosaltres a infantil.primaria@meam.es o al telèfon 617152492.

També pots omplir el següent formulari:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s